Info

Kackel-lackan

Kackel-lackan - en internpodd för medarbetare på Anticimex.
RSS Feed
Kackel-lackan
2019
June
April
February


2018
December
November
September
August
May
April
March
February


2017
December
November
October
September
June
May
April
March
February
January


2016
December


All Episodes
Archives
Now displaying: Page 1
Jun 18, 2019

Mikael Svensson leder ett nytt team som arbetar för att våra kunder med Trygghetsavtal ska stanna hos oss, hör honom och hans medarbetare Kent Rendahl. Lina Lund Jonsson pratar nytt arbetssätt i kundservice med Annica Nordenström på Stockholm Syd. Vi får resultatet från årets första pulsmätning och vår vd Alexander Storckenfeldt ringer upp Linda Askenberg, skadedjurstekniker och nyckelanvändare i IFS9.

 
Apr 29, 2019

Nu ändrar vi vårt sätt att prata om våra SMART-fällor. Thomas Westman, affärsutvecklare och Caroline Calemark Thor, marknads- och kommunikationschef förklarar hur det ska gå till. HR-chef Jacqueline Fowler Larsen berättar varför vi vill öka den etniska mångfalden inom Anticimex. Det gör hon tillsammans med Kitimbwa Sabuni från projektet Vidga Normen som vi inlett ett samarbete med. Och vår nya vd Alexander Storckenfeldt får genomgå samma test som tidigare vd Anders Lönnebo. Vem av dem är mest digital?

Feb 18, 2019

Anticimex får en ny garderob! Just nu pågår ett arbete att testa olika kläder ute på fält för att komma fram till vilka som är bäst framåt för tekniker och säljare. Robin Ljungström, Fleet & Procurement Manager och Evelina Palrén, sälj- och marknadskoordinator i Region Syd visar lite olika modeller. Vad kan Anticimex erbjuda framtidens villaägare och vad händer med Trygghetsavtalet? Philip Börjesson, chef Strategisk försäljning och Henrik Meyer, affärsutvecklingschef på Anticimex försäkringar berättar hur Anticimex ska flytta hem till våra kunder.

Dec 11, 2018

Den nya restaurangkedjan Jureskogs är så nöjda med Anticimex arbete att de ställt upp på att vara vår referenskund. Hur kan vi andra inom Anticimex dra nytta av intervjun med Jureskogs som finns på Anticimex.se? Jimmi Sundgren, gruppchef i Stockholm Syd berättar! Och vi pratar om det fantastiska resultatet i årets medarbetarundersökning med Frida Willstein, HR Business Partner och Martin Bergåker, platschef i Västerås. Vad har Västeråskontoret gjort för att lyfta sitt resultat jämfört med föregående år?

Nov 12, 2018

Vad gör egentligen våra kollegor som jobbar med kundservice? Vi ställer frågan till Evelina Johansson, Hampus Arvidsson, Alexandra Agnrud och Marie Andersson som alla jobbar i de nya lokalerna på Central kundservice i Norrköping. Och hur blir man en bättre säljare? Få några tips och trix från försäljningschef Lena Anderberg i Region Mitt.

Sep 24, 2018

SMART-sortimentet växer och snart kommer det nya SMART-fällor för andra typer av skadedjur än gnagare. Thomas Westman, tjänsteansvarig för kompetens- och leveransutveckling berättar om två nya produkter som lanseras under hösten. Vi får möta Bosse Danielsson som är brandskyddstekniker i Karlstad, som berättar om hur det är att arbeta som deltidsbrandman och om sommarens intensiva bränder. Hållbarhet är viktigt för Anticimex, men varför har vi inte elbilar redan nu? Robin Ljungström, Fleet & Procurement Manager förklarar. Och vi får träffa Anticimex nya HR-chef Jacqueline Fowler Larsen.

Aug 29, 2018

Låt dig inspireras av dina kollegors goda idéer! Anders Brandin i Falun, koncernens vd Jarl Dahlfors, Håkan Rystrand i Göteborg och Mikael Lidén i Skövde ringer in till programmet och berättar om något som förbättrat verksamheten.

Vi följer upp getingsommaren med Susanne Dannemann, chef Nationell kundservice och Alexander Storckenfeldt, COO. Hur klarade vi av att hantera alla samtal och det stora antalet saneringar av getingbon jämfört med 2016? Och hur nöjda är våra kunder? Även vår vd Anders Lönnebo fick rycka ut i värmen och sanerade getingbon i Uddevalla.

May 29, 2018

För att hålla skadedjur i schack behöver vi ibland använda bekämpningsmedel. Men med hjälp av nya, smarta metoder och kloka val av våra tekniker har kemikalieanvändningen minskat med 60 procent de senaste fem åren. Karin Hanses, Kvalitets- och Miljöchef berättar. Våra biologer Thomas Persson Vinnersten och Janne Jungerstam nördar ner sig ordentligt i insekternas värld. De siar om framtiden - har vi ett armageddon att vänta? Blir det en getingsommar 2018? Vd Anders Lönnebo samtalar med Madde Malmberg, kundservice i Stockholm Syd som har fått årets första getingsamtal och som tipsar om något alla med hus bör ha - insektshotell.

Apr 24, 2018

Hur funkar det egentligen att som tekniker bli leveransplanerad? Och vad tycker vår leveransplanerare Sanna Karlsson i Uddevalla om det nya systemet? Vi pratar med Sanna och SB-teknikern Robert Jendmyr i Uddevalla som båda jobbar på vårt pilotkontor i Uddevalla. Getingsommar eller inte getingsommar, det är frågan. Sannolikt blir det en getingsommar någonstans i Sverige i år. Vi pratar med vår skadedjursexpert Håkan Kjellberg som uppmanar allmänheten att se getingen som en vän och inte följa reptilhjärnan om att alla getingar ska döden dö. Vår vd Anders Lönnebo är nyutbildad skadedjurstekniker och planerar att rycka in i sommar om det behövs. Det och mycket mer i vårt senaste avsnitt av Kackel-lackan.

Mar 12, 2018

Jimmy Friestad och Helena Benke tillhör Brandgruppen i Göteborg. Gruppen har högst NPS i landet inom Brand. Hur gör de? Fina råd utdelas.

Robert Öhrner, Produktutvecklare på Folksam och Caroline Bäckmark, Chef Byggrådgivningen på Anticimex berättar om nyheten byggrådgivning via Skype.

Alexander Storckenfeldt Regionchef, Region Mitt och Lina Lund Jonsson, Administration Manager, Region Mitt förklarar projektet ”Pärmen ska bort”.  Nu ska alla jobba fullt ut i de digitala systemen.

Och så sätter vi betyg på vår vd, Anders Lönnebos digitala kompetens.

Feb 5, 2018

Årets sverigedagar andades Framtid med stort F. Hur kommer Anticimex se ut i framtiden?  Futuristen och föreläsaren Nicklas Bergman gör oss både nyfikna och lite skrämda överframtidens teknik. Självklart får vi vinnarintervjuer av årets tekniker Daniel Persson, årets kundservicemedarbetare Helen Dahlberg, årets chef Joel Dahl och hållbarhetsinitiativ Eskilstunakontoret. Och Halmstad vann årets kontorskamp. IGEN! Platschef David Säfström ger kontoren tips på hur de ska lyckas knipa förstaplatsen nästa år.  Vi får också höra vem som är vår vd Anders Lönnebos nya kärlek. Trevlig lyssning!

Dec 13, 2017

I det här avsnittet fokuserar vi på medarbetare och innovation. Hur ska vi göra för att behålla våra viktiga medarbetare och attrahera nya? Om det, och om resultatet av medarbetarundersökningen, pratar Maria Lagerstam, HR chef och vår externa gäst Robert Dybeck, expert på employer branding. Roger Lundgren, Regionchef Norr och Eva Westerlund, Gruppchef i Umeå pratar om gruppchefens roll. Och så besöker vi Anticimex Innovation Center i Danmark. Självklart får du senaste surret och så tar vi ett snack om innovation med vd Anders Lönnebo. Och psst – lyssna noga det finns fina priser att vinna.

Nov 22, 2017

I det här avsnittet beger vi oss till Småland och pratar med matsäkerhetsteknikern Christina Roth samtidigt som vi besöker Urshultsbagaren, en kund med gamla traditioner men modernt tänk. Affärsansvarig matsäkerhet Jessica Sjöö och tjänsteansvarig Ola Kotsalainen guidar oss sedan vidare i matsäkerhetens tecken. Vi pratar kundbemötande med Maria Zälle, kontorschef på HK. Man kan säga att hon firar årsdagen på Anticimex med att ge ut en bok. Och självklart tar vi ett snack med Mr Lönnebo himself, vd och absolut inte en fat and happy sådan. Eller jo, ganska glad är han allt. Trevlig lyssning!

Oct 25, 2017

I det här avsnittet får vi höra vad ambassadören Nicklas Bergvall i Älvsjö ser fram emot när han ska till Australien. Och den australiensiska vd:n Guido Töpfer ger oss deras förväntningar. Vår topp-smartsäljare Sandra Borg Bartechi i Lund tipsar om nära samarbete med teknikerna och hennes teknikerkollega Mattias Olshed berättar en hemlighet om Sandra. För första gången har vi en extern gäst, Ida Oleheim, mäklare på Svensk Fastighetsförmedling, kommer direkt från helgens visningar och pratar om vårt samarbete. Avslutningsvis träffar vi vd Anders Lönnebo och Elin Jernberg, gruppchef i Karlstad, som pratar om våra utbildningar i fältverktyget för TA- och ÖB-tekniker. Trevlig lyssning!

Sep 27, 2017

I det här avsnittet pratar vi bin med skadedjurstekniker och gruppchef Andreas Schleiss i Piteå och vår biolog Janne Jungerstam. Andreas är passionerat intresserad av bin och har själv 18 bikupor som han tar hand om. Britta Kronekvist, chef Kundservice och processutveckling berättar om sommarens ”generalrepetition” inför nästa getingsommar. Hur fungerade våra nya verktyg ute på kontoren? Anders Lönnebo ringer upp brandtekniker Stefan Gunnarsson för reflektioner kring Stefans besök i Ledningsgruppen tidigare i september. Och så får vi höra vad Anders tycker om vår nya personalförmån Lifeplan.

Sep 6, 2017

Det har varit mycket planering i delprojekten i FLUX-projetket, men nu händer det äntligen saker! Du hör Maria Lagerstam, HR Chef och Change Manager, Lina Lund Jonsson, Administration Manager Uppsala, Bobo Karlsson, Gruppchef Sollentuna och Johan Fagerström, Gruppchef Malmö. Fokusområdet Brand tar plats i podden! Philip Börjesson, chef Försäljning och Marknad berättar om vår populära brandtjänst och brandtekniker, Andreas Forsberg, Karlstad intervjuas om sitt arbete. Det blir även ett samtal med vår nye Vd Anders Lönnebo – de första intrycken, jämförelser med tidigare arbete, vart vi ska vara 2020 med fokus på bland annat mångfald och hållbarhet.

Jun 19, 2017

I det här avsnittet har vi förflyttat vår studio till kontoret i Eskilstuna. Här pratar vi med Kim Hellberg och Peter Andersson hur de utvecklade dialogen med lantbrukarna i regionen. Vi har även känt vår koncernchef Jarl ”Jalle” Dahlfors på pulsen. Och det här med aktivitetsbaserat kontor...vad är det för fel med egna rum och en dörr att stänga om sig? Eskilstunas flyttgeneral Susanne Siiberg berättar. Susanne Ridby, platschef i Eskilstuna och vår programledare Ulf Lindholm ringer två riktiga vinnare – fast på lite olika sätt – Maja Bjersbo och Mikaela Larsson. Trevlig lyssning!

May 23, 2017
Sandra Mether, platschef i Uddevalla, berättar om och hur vi är förberedda inför nästa getingsommar. Anneli Dahl, kundservice i Uddevalla, ger sin bild om hur det var sommaren 2016 och vad hon önskar för somrar framöver. Några kollegor från andra länder intervjuas bland annat om deras mest frekventa och besvärligaste skadedjur. Håkan Kjellberg, skadedjursexpert, presenterar Global Pest Awareness Day.
 

 

Apr 26, 2017

I detta avsnitt får vi reda på varför vi låter Kiwa certifiera våra besiktningstekniker. Vi pratar även med Sami Ouahchi, gruppchef i Sollentuna och vår rekryteringsansvarige Linda Edling om hur vi ska öka mångfalden i bolaget.Vi hör historiens vingslag när Lasse Lilja, som går i pension efter nära 40 år på Anticimex berättar om sin tid på Anticimex. Som vanligt får du senaste nytt med Bobo Karlsson och Micke Roos ringer en vän.

Mar 21, 2017

I avsnittet pratar vi med vår fleet manager Robin Ljungström om hur vi ska lyckas minska våra koldioxidutsläpp med 20 procent till år 2020. Vi gästas även av Marie Säleby som leder det stora städprojektet av vårt affärssystem. Dessutom har vi besökt ett hemligt hotell med vägglushunden Kompis och teknikern Johan Jensen. Som vanligt medverkar även vårt nyhetsankare Bobo Karlsson och vår VD Mikael Roos. 

Feb 22, 2017

I Kackel-lackan nummer 3 får vi reda på hur Örebro lyckades få sina kunder dubbelt så nöjda, hur vi arbetar med att minska vår kemikalieanvändning och vi får även höra allt om den nya hållbara fällan Good Nature.

Jan 31, 2017

I Kackel-lackan nr 2 möter du flera av vinnarna i våra ”Årets”-tävlingar; Årets tekniker, Årets innovatör och Årets kundservicemedarbetare. Du får höra mer om Kundservice-visionen och vinnarna av Kontorskampen, Halmstad, berättar om hur de får så högt NPS-värde. Medverkar gör även som vanligt vår VD Mikael Roos.

Dec 7, 2016

Kackel-lackan är en internpodd för Anticimex medarbetare och alla intressenter som är intresserade av oss. Vi har fantastiska medarbetare på Anticimex som uträttar stordåd varje dag. Genom intervjuer med medarbetare delar vi kunskap och erfarenheter mellan våra kontor och belyser samtidigt både stora som små händelser i bolaget. Hur kan en extrem getingsommar te sig och hur blir det med leveransplaneringen?

1